diumenge, 10 de juliol de 2011

174 - 9J (Si ho haviem de fer, ho hem fet, i ho hem fet molt bé))


Doncs ahir es va fer la manifestació en favor de la independència del nostre país (o del nostre poble, com es prefereixi dir) i malgrat tots els inconvenients que s'han posat per par de motes persones i institucions, per evitar la manifestació, o per portar-la directament al fracàs, les conclusions que es poden treure de la manifestació d'ahir, és que aquesta va ser tot un èxit. Reconec que jo mateix no era molt partidari d'aquesta manifestació, ja que pensava que no era oportuna i que ens sortiria el tret per la culata. Per sort, em vaig equivocar.


Segons la organització, algú diu que parlen de 40.000 persones, i segons les autoritats, parlen de 13.000 persones. Bé, és segur que ni 40.000 ni només 13.000, però si són 13.000 (que segur que eren més, ja que a que les autoritats tant de la ciutat, com del país, com del estat, volen minimitzar tant com puguin la manifestació) és molta gent. Però sobretot, cal tenir en compte la qualitat dels assistents a la manifestació, que van anar-hi sense seguir les directrius de partits polítics, que volen continuar al govern (PSOE-PSC) o de polítics que volen governar i ja governen (CyU), més d'altres organitzacions, que segur que ha rebut pressions en forma subvencions retallades si donaven suport al esdeveniment (no tinc cap prova d'això, però com soc molt mal pensat, doncs. . . . )També he trobat a faltar el suport explicit de gran independentistes, que ha ignorat totalment aquesta manifestació, sense fer-ne esment des de les seves plataformes mediàtiques i des dels seus perfil facebookeros, twiteros o blogueros auto propagandistics.


Entre aquestes més de 13.000 persones, no hi eren els convergents, que un cop més, han demostrat que són independentistes només quan són a la oposició, i que quan són al govern, el que volen és sobretot, que nacionalment, les coses no canviïn.


Si us plau, no us torneu a creure mai més a la coalició CyU que és descaradament col·laboracionista i dependentista, i no us deixeu enganyar per quatre estelades que ens puguin ensenyar en els seus mitings, o en les paraules dels seus dirigents, que quan parlen d'independència, tenen la mateixa credibilitat que quan el seu amic Aznar, deia que parlava català en la intimitat.


Sobre el PSC, no cal dir res. Sempre és retraten sols i estant en una crisi identitaria (mai millor dit) que els ha deixat en evidència, un cop més. Altres partits i organitzacions que s'han trobat a faltar, desprès és pregunten perquè baixa constantment el seu suport popular. Ahir, sense anar més lluny, tenien l'oportunitat de recuperar credibilitat, i un cop més van deixar passar l'oportunitat de recuperar terreny perdut, i el que van aconseguir, és de ben segur, perdre un altre grapat de vots.


Desprès de l'èxit d'ahir, queda clar que només en cal mirar el futur amb entusiasme i amb optimisme.


Salutacions i independència.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No em sembla bé que abans d'una manifestació vagis dient que ara no toca, que no és el moment, que amb aquesta només farem que ridiculitzar-nos davant dels de fora, etc. i que després de la manifestació, vagis dient que va estar molt bé, que quin èxit i tot això. O una cosa o l'altra, el que no pot ser és primer anar (diguem'ho així) "no gaire a favor" d'una manifestació, i el dia següent dir que s'ha fet molt bé.
Coherència per davant de tot.

per cert, jo no sé a favor de quin partit polític estàs, però si us plau, és CiU i el més fàcil és el que fas, criticar-los per la seva suposada "falsa independència". CiU, és un partit que no és obertament independentista, però en el qual, crec jo, un independentista hi pot dipositar la seva confiança, i què vols que faci el President d'aquest partit, del nostre País, sent d'un partit que no és independentista? Anar a la manifestació?

Att:Eustaqui(R.E.)

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Eustaqui.

Abans de re, demanar-te disculpes pel retard en la resposta, però tinc problemes amb el correu, i no m'avisa quan rebo un comentari. També el vull agrair el temps que has dedicat a llegir les meves dèries, i sobretot gracies per deixar la teva opinió (això no vol dir que no hi discrepi, que hi discrepo, i molt) :)

Crec que no em dec haver expressat bé. Segueixo pensant que la passada manifestació del 9 de Juliol, era una errada, i que ens la varem jugar innecessàriament. Avui encara penso que no s'hauria d'haver convocat per dues raons principalment
A) era una convocatòria d'alt rics de ser poc seguida. Per sort, em vaig equivocar, però segueixo pensant que no calia córrer el risc.
B) crec que no és bo que institucionalitzem aquest tipus d'accions, ja que a la llarga, perden transcendència, tal com a passat amb el partit de la selecció catalana de futbol de Nadal, que cada cop, convoca menys públic, sense que això vulgui dir que té menys suport popular.

Crec que soc coherent del tot, en pensar que la manifestació no era convenient, i alhora, alegrar-me del seu èxit.

He estat votant sempre de ERC, i fins hi tot hi vaig militar, i em vaig adherir a reagrupament des del començament. Ara mateix no estic vinculat a cap partit però no tinc inconvenient en dir que avui per avui, el meu suport anirà a la CUP.

Sobre CiU, em sap greu si t'ofèn lo de CyU, però a mi em sap greu (i molt) que la coalició, (i ho diuen ells, però en paraules més maques) dependentista, i per tant, des del meu punt de vista, col·laboracionista. Em molesta profundament que CiU s'ompli la boca amb paraules d'independència i amb estelades, però finalment sempre acaba agenollant-se. I a diferència d'ERC, CiU té el poder. Ciu no és un actor secondari d'un govern. CiU és i ha estat en moltes ocasions i durant molt temps el principal i l'únic actor d'un govern. ERC segur que podria haver fet més del que va far, però CiU ho ha pogut fer-ho tot. Si no ho ha fet és simplement perquè no ha volgut Per mi CiU estafa a molts dels seus votants. És com si algú digués que és d'esquerres però que milita en el PP i que per això, la gent d'esquerres l'ha de votar. I un independentista que no sigui d'esquerres, avui té altres opcions.

Salutacions i independència.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu amb el principi, i ara crec que he entès molt millor la teva opinió sobre això de la manifestació. Ara crec que tens tot el dret de pensar així.
Respecte a CiU, crec que està enganyant als mateixos votants que pot estar enganyant ERC, PPC, ICV i tots els altres. Perquè en la seva campanya electoral en cap moment va afirmar res sobre la independència, que jo sàpiga. En Mas sempre ha volgut anar pas a pas, i és el que fa. Sí que tens raó quan dius que potser aquests passos són massa lents i petits, però són maneres de veure-ho. Si CiU fos un partit de botiflers, creus que tindria uns resultats com els que va tenir les últimes eleccions??
El que crec que hauríem d'intentar fer entre tots és unir-nos en aquest tema de la independència, anar tots a una, deixar-nos d'esquerres o de dretes, i anar tots per la independència, el que passa és que la independència tampoc tots la volem igual, perquè potser declarar avui mateix la independència, significaria dividi rel país en dos, cosa que crec totalment innecessari en aquest temps de crisi.

Crec que s'ha de seguir pas a pas, endavant, sense pausa!

Moltes gràcies igualment pel teu temps.

Salut i independència.

Att: Eustaqui (R.E.)

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Eustaqui.
Perdona novament pel retard en la resposta, però es que vaig fatal de temps. De fet fa dies que vull parlar de dues coses, i no trobo el moment. I a sobre, encara no he pogut arreglar el Correu. Un desastre :)

Gracies per entendre el meu punt de vista sobre la manisfestació.

És cert que CiU no s'ha manifestat mai com independentista, però utilitzant la ambiguitat característica de la coalició (creant el famós “tot i que” del Crakovia) si ha donat ha entendre que “sí, però no . . no, però sí. . . tot i que. . . qui sap si . . . i potser segons com vagin les coses . . podria ser que. .. . Nomes cal veure algunes declaracions dels seus dirigents en aquest vídeo:
http://www.youtube.com/watch?v=_5dlCY-TFTk

I sobre lo de unir-nos tots els independentistes, ignorant el debat dreta-esquerra, doncs crec que no és encertat. Aquest argument és el que em va fer, entre d'altres coses, marxar de Rcat. Aquest debat existeix, i personalment no el puc ignorar. Que podem els independentistes de dretes i d'esquerres poden fer coses junts? I tant, i així hauria de ser, però no cal ignorar la qüestió social.
Aquí faig un comentari sobre la famosa unitat de l'independentisme:
http://elblogdenjosepcabana.blogspot.com/2011/06/169-larbre-indepedndentista.html
Estic d'acord amb tu, que s'ha d'anar pas a pas. però sincerament, crec que CiU no fa cap pas, i fa veure que el vol fer.

Moltes gràcies pel teu temps . . novament :)

Salutacions i independència.