diumenge, 7 de setembre del 2008

72 – Sense por.


No fa gaire, en Joan Puig va ser força criticat per penjar una imatge al seu bloc, on es veia el logo d’una companyia aèria amb l’esvàstica, després d’unes declaracions que va fer el president d’aquesta companyia.

Les critiques que va rebre en Joan Puig van venir de tot arreu, i van anar seguides d’una campanya per desprestigiar-lo amb insults de tot mena.

Puc compartir, una mica, només una mica, les critiques que va rebre en Joan Puig, ja que la utilització de l’esvàstica a de ser molt curosa, però en tot cas, vaig trobar que l’atac que va rebre en Joan Puig per part de moltes persones propers al ideari de defensa de la cultura catalana, va ser excessiu i fora de mida.

Però aquest és un exemple més, que demostra que no es mesura ni es jutja a tothom amb les mateixes regles. Tot el que vingui d’Esquerra (ara per ara s’ha de dir així) es trinxat per tothom, mentre que les mateixes declaracions o fets, fets per altres persones o entitats, passa totalment desapercebut.

Explico tot això, arrel de les últimes actuacions de C’s, que deixen clar, que l’únic interès d’aquest partit, és el nacionalisme espanyol sense complexos.

Buscant informació sobre les ultimes accions de C’s, he trobat una imatge, que posada per un independentista, hagués set d’escarni i execució pública, però com es tracta d’un partit nacionalista espanyol, dons ningú gosa dir re. Es traca de la imatge que acompanya a aquest text o aquest altre que ve tot seguit.




Sembla ser, que C's han decidit aturar com sigui la campanya que des de La comissió 100 anys d'estelada ham promogut, per tal que l’11 de setembre, els ajuntaments pengin aquesta bandera.

Des d’aquest bloc,
vaig demanar que Blanes s’afegís a aquesta iniciativa, i sumar-se als 65 ajuntaments que a hores d’ara, ja han anunciat que penjaran l’estelada. En el seu moment, a més a més del caràcter simbòlic d’aquest acció, també vaig dir que seria una forma molt gràfica de fer entendre al Sr. Zapatero i companyia, la unitat dels partits catalans en aquests moments sobre el tema del finançament, però després de la “genial” idea de C’s, cal respondre clarament, i acceptar el repte. La veritat es que no m’imagino veure a tots els TN’s del món occidental, donant la noticia que “X” alcaldes de Catalunya, han estat processats per penjar pacíficament i democràticament una bandera durant un dia, en commemoració del centenari d’aquesta bandera. Si no fos per les conseqüències que poden tenir els alcaldes dels municipis que s’afegeixin a aquesta iniciativa, la notícia seria divertida.

Per acabar, vull dedicar a C’s un escrit que vaig fer fa temps.
12 - carta a un nacionalista

Pengem l’estelada i no els hi tinguem por.

Salutacions i independència.



Reagrupem-nos.

PD: M’afegeixo a la campanya que ha proposat la Mar des de el seu blog: Diari de la Mar per penjar l’estelada al blog.