diumenge, 28 de setembre del 2008

79 – Brètols i les coses importants.


Avui s'ha celebrat el Congrés Regional de la Federació de Girona d'Esquerra, i la candidatura on jo participava, la de Reagrupament Independentista, ha perdut, traient una mica mes del 30% del vots. Crec que el 32%.
Així dons, no em resta més que felicitar a l'altre candidatura, encapçalada per en Josep Carrapiço, i desitjar-los molta sort i molt encert.

Però això no és el més important que ha passat avui.

Malauradament, avui (ahir) per televisió hem pogut veure una de les pitjors cares del ésser humà.

En el partit entre l'Espanyol i el Barça, uns brètols, s'han dedicat a llençar bengales a altres persones que veien el partit. Sortosament, sembla que no hem de lamentar cap ferit.

L'afició de l'Espanyol (i també els que no som seguidors d'aquest equip) cal recordar-ho, ja sap que és patir les conseqüències d'una bengala, i malauradament, ja sabem que no s'ha de jugar amb aquestes coses.

El que ha fet avui un col·lectiu determinat, que tots coneixem, és del tot condemnable, tot i que no hagi portat conseqüències irreparables, però el mal que podrien haver fet, és un mal definitiu, i sense cap possibilitat de solució.

Aquest col·lectiu, ha demostrat no tenir cap respecte per la vida humana.

Però apart de la bretolada, hi han cops que es fan coses que van més enllà d'una bretolada. Pels que tenim fills, avui a la televisió, hem pogut veure les imatges d'uns nens PLORANT DE POR, i la veritat, a mi s'ha m'ha trencat el cor. Després de veure aquestes imatges, ja no podem dir, que sortosament, no ha passat res greu.

Si que ha passat. Aquests brètols, ham convertit una jornada d'il·lusió, una jornada de convivència en societat d'un espectacle, en un episodi de terror, que marcarà, en el millor dels casos, la personalitat d'aquests nens durant unes setmanes. Fins i tot, aquests nens poden arribar a pensar que els seus pares i/o mares els han posat en perill, i poden perdre la confiança en ells, amb les conseqüències que això pot portar.

Aquests brètols, no es mereixen cap tipus de complicitat, i cal fer alguna cosa, no sé exactament que, però cal fer alguna cosa.

Personalment, estic força indignat.

Aquest brètols, porten els colors del Barça, banderes de Sant Jordi, i senyeres.

Com barcelonista, barceloní de naixement, català i pare, tot i no tenir cap responsabilitat sobre els fets, he de demanar perdó a l'afició de l'Espanyol i als pares i mares dels nens que han hagut de viure una experiència tant ............ “desagradable”, i no puc fer res més que solidaritzar-me amb ells.

Com podeu veure, el fet que avui, hagi perdut unes votacions, no té cap transcendental significativa.

No és important, si veiem el que són capaços de fer, certes persones.

Salutacions i seny.

La foto que il·lustra aquest escrit, està extreta de la plana web de l'Sport