dilluns, 3 de març del 2008

35 - I tu? Què vols?

Hi ha gent que no vol que es publiquin les balances fiscals. Per què serà?

Hi ha a qui li és indiferent que s’arribi tard a la feina. O potser vol que s’arribi tard a la feina? Per què serà?
Hi ha qui no vol un país de primera. Qui no pot voler un país de primera?

Vols que es publiquin les balances fiscals?
Vols que els trens de rodalies arribin a l’hora? si més no que funcionin raonablement?
Vols un país de primera?
Ajuda’ns.

Per molt decebut que estiguis. Per molt emprenyat que estiguis. La temptació de “quant pitjor, millor” no porta enlloc.
El vot en blanc farà que la independència sigui més a prop? No. El vot en blanc és donar més força al PP o al PSOE, sobretot en el cas de les comarques gironines, que dona més possibilitats al PP.
El mateix es pot dir de l’abstenció.
I votar CiU? realment vols donar més força al Sr. Duran i Lleida? Cal recordar que aquest senyor, a fet callar les tímides veus independentistes de CiU.
I altres opcions sobiranistes?
No puc amagar la meva simpatia pel PRC, però ara per ara, no tenen prou força, ni han tingut temps de construir un fonaments forts. És d’agrair aquest cop de rauxa, que han mostrat aquestes persones, i encoratjador, però la seva opció resta possibilitats al sobiranisme.
Així dons, he de votar ERC per eliminació? La veritat és que per mi, en aquests moments, ja és prou motiu, però cal mirar les coses més fredament.
És veritat que ERC ha donat suport al Sr. Zapatero, i això fa mal, però ... què podia fer ERC sinó? ERC tenia que demostrar que el federalisme a l’estat espanyol és una utopia. Que és la pastanaga que sembla que podem agafar en qualsevol moment, però ERC, amb el seu recolzament al Sr. Zapatero, ha demostrat que el federalisme, avui per avui, és més utòpic i és més lluny que la pròpia independència. ERC ha demostrat que el federalisme, no és una opció viable, i qui la defensi, en el millor dels casos, amaga un nacionalisme espanyol, que probablement, ni tant sols qui defensa el federalisme, se n’adona que té.
Lo del Sr. Zapatero, encara podria tenir els seus motius, però ... lo del Sr. Montilla!!!
Lo del Sr. Montilla, segons el meu parer, ERC tampoc tenia gaires opcions.
La primera era la de fer President de la Generalitat al Sr. Artur Mas. Per mi, del tot inviable. No es podia premiar al Sr. Mas després de vendre al Parlament, en definitiva al poble català, per un plat de llenties sense cansalada (una foto) i per desestabilitzar al govern de la Generalitat. Una cosa es estar a la oposició, un altre es conspirar amb l’enemic, per aconseguir el poder del propi país.
I quedar-se a la oposició? Ens trobàvem novament en que el Sr. Mas, tornava a ser premiat per la seva “traïció”.
No poso en dubte que es podia haver pactat millor, i que es podria collar molt més al Sr. Montilla, però el fet inicial de fer-lo president, no era mala opció.
És engrescador veure que la societat independentista s’organitza, creant noves plataformes i fins i tot, perquè no? Nous partits, És evident que l’independentisme es mou, però per la raó que sigui, no el canalitzem bé. Cal canalitzar-lo, i això es pot fer aprofitant-nos de la tradició, i la estructura muntada per ERC. Cal donar força a ERC, i totes aquestes energies que broten es poden utilitzar, per tal de fer que ERC actuï d’acord a les aspiracions de les persones amb sentiments independentistes.
Ajudeu a ERC, fent-la forta. Ajudeu a ERC, involucrant-vos dins seu, i equilibrant les diferents sensibilitats independentistes amb els corrents crítics que hi han, o fins hi tot, creant-ne de nous.
Només ERC, avui per avui, por fer possible una Catalunya lliure.
Podeu votar a ERC per eliminació, o per possibilitats de futur. De tots nosaltres depèn. Quedant-nos a casa, estirats al sofà, o votant en blanc, o donant suport a altres formacions polítiques, ens allunya de l’únic camí possible. La independència.
Ajudeu-nos ara i després, reagrupem-nos.
Salutacions i independència.
Visca Catalunya lliure.