dissabte, 11 de juny del 2011

168 – Carta a un amic. Carta a Joan Puig sobre el que és la indignació.


Avui, en Joan Puig, en la seva tasca mai prou agraïda, com a periodista improvisat, ha penjat uns vídeos sobre la xiulada / cassolada, que s'ha organitzat avui davant del teatre municipal de Blanes, amb motiu de la presa de posició del nou alcalde de Blanes. Malauradament, a més a més de penjar els vídeos, ha afegit uns comentaris molt subtils, deixant veure, que els que ens hem manifestat, érem dirigits per IU, i la veritat, m'he posat una mica nerviós, i en calent, he començat a respondre al meu amic (potser ell no vol que li digui amic. Tot i que estem una mica distanciats, jo encara el considero del meu bàndol) En principi, només pretenia escriure quatre ratlles, però l'escalfor del moment, ha fet que m'allargui una mica, i he decidit no respondre. Però la veritat es que m'he quedat amb el “ay” al cor, i finalment he decidit que tenia que respondre a les seves subtils manipulacions (o el que jo crec que son manipulacions – ben intencionades) En el seu dia, vaig fer cartes d'aquest estil per el Sr. Marigó, per el Sr. Joan Salmeron, o per el Sr. Felip Puig. Ara, li ha tocat a ell.


Aquesta és la carta:

Joan.


Tens un especial talent per no veure el què de les coses. Jo no és que sigui un crack precisament, i soc conscient de la meva ignorància i de la meva mediocritat. Suposo que jo no soc “sospitós” de IU (de fet molts ex-companys d'ERC, m'han acusant més d'un cop de ser de dretes per estar Reagrupat - quita falta d'anàlisi!!!!!) En el seu moment, quan et dèiem que ERC s'enfonsava, deies que no era veritat, i que ens manipulava algú. Fa 4 anys et vaig dir que la CUP se'ns (ERC) menjaria amb patates i em vas dir que això era impossible i que de cap de les maneres. Ara que ja s'ha enfonsat, veig que encara avui, penses que en Puigcercós, ha caigut per una conspiració i no per la seva tasca dirigint ERC. Veig que no hi ha autocrítica real.


I ara resulta que soc de IU? Que em deixo manipular per IU? El que t'hauries de preguntar, és per que IU té unes simpaties que no té Esquerra, que com a partit polític petit que és, hauria de tenir. Però és clar, com la independència no és una prioritat dels Indignats, doncs intentes desacreditar-los. I a que ve ara tanta dèria amb la independència? Fa dos dies, la deixaves de costat per seguir la política i la estratègia de la pluja fina. Fa uns anys, i ara també, la lluita era i és en els dos eixos, en el nacional i en el social. No entenc perquè se n'ha de separar una de l'altre. No entenc perquè si la independència no és una prioritat pels Indignats, se'ls ha de donar l'esquena. Els indignats són / som una representació de la societat actual, i per tant, tal com passa a la societat real avui dia, la independència no és una prioritat. Per mi sí, però entenc perfectament que pel moviment Indignat, no ho sigui.


Et demano disculpes pel to, però la teva insinuació, m'ha ofès profundament. I per que no dir-ho, em molesta profundament que una persona important del partit pel qual simpatitzo, tingui una visió de les coses tant partidista sobre el que està succeint, i això és que encara no te'n has adonat, que d'una de les coses que es queixa la gent, és que en lloc d'escoltar-los, us dediqueu a dir que estem manipulats per uns o per altres. De debò ho penses? La classe política viu en un món diferent, mirant a la gent del poble per sobre de l'espatlla. Com per exemple avui. El nou flamant alcalde, s'ha comportat com una vanitosa i capritxosa estrella de rock, fent-se esperar i tenint un menyspreu absolut per la gent que érem manifestant-nos. I quan a aparegut, ho ha fet abraçant-se o abraonant-se sobre una persona (aprofitant-se del factor sorpresa i que aquesta persona no ha volgut reaccionar violentament i es una persona educada) que patirà d'aquí pocs dies, la incompetència general i la falta de sensibilitat de la nostra classe política. La veritat és que la sortida del nou alcalde, no és pot qualificar de massa elegant. Encara no sé si era un alcalde o una “condescendent” nova estrella del rock.


Les coses van molt malament, i no veig que ningú amb poder tingui ganes de veritat de redreçar les coses, tant en l'eix nacional com en el social, i si no ens comencem a moure de veritat, l'arribada d'un lider feixista, o una revolució en tota regle, és una certesa. Tu que tens més influència que jo o qualsevol “mindundi” com jo, si et plau, feu alguna cosa.


Salutacions independència i justícia social, JA.