dimecres, 3 de setembre del 2008

71 – III Diada per l’autodeterminació dels pobles. Participa-hi.


El proper 6 de setembre, a Blanes es celebra la III Diada per l’autodeterminació dels pobles..

Durant aquesta jornada festiva, tindrem al nostre abast diferents activitats relacionades amb el motiu de l’esdeveniment.

- Una Fira d’Entitats dels Països Catalans des de les 10h fins a les 20h, al centre de la Vila de Blanes, a l’anomenat Espai Cultura situat a la Plaça de la Gent Gran, on a part de la participació de diferents entitats dels Països Catalans, la Fira, estarà amenitzada per diferents tallers i mostres de Cultura Popular i Tradicional del País. Aquest any es comptarà amb un taller i mostra de Bastoners, Trabucaires, un taller de Sardanes, una mostra i taller de Bitlles catalanes, i una xocolatada popular entre les diferents activitats.
- A l’anomena’t Espai República, situat a la Casa del Poble de Blanes, és tenen previstes dues xerrades a la tarda del dissabte 6 de Setembre. La primera d’elles serà a les 19h “La Construcció Nacional des de la Societat Civil” i anirà a càrrec de Membres de Sobirania i Progrés, entre ells l’actor, Joel Joan. A les 20’15h hi haurà una segona xerrada “El jovent en lluita, passat, present i futur d’Irlanda del Nord” a càrrec del jove diputat irlandès del Shinn Fein a l’Assemblea d’Irlanda del Nord, Daithi McKay, que estarà acompanyat per un representant d’Ógra Shinn Fein (les Joventuts del Shinn Fein) i pel diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès.
- Finalment, a l’Espai Independència, ubicat al Passeig de Mar de Blanes, s’ubicarà l’escenari principal on es realitzaran els diferents concerts. Aquest any es comptarà amb l’actuació de 3 grups. Els concerts començaran a partir de les 21:30 de la mà d’Ebri Knight, una formació maresmenca, d’estil rock‐celta. Els seguirà l’actuació dels mallorquins d’Oprimits. Aquesta banda vinguda de les Illes Balears, presentarà a Blanes el seu últim disc “Tolerància Zero” on es barreja el rock, l'ska, el reggae i el punk més rabiós amb lletres de temàtica compromesa (la destrucció de les Illes Balears, el capitalisme globalitzador o el dret a l'autodeterminació), però amb un to alegre i festiu. Finalment, tancarà el concert el grup del País Valencià, La Gossa Sorda, que presentaran el seu nou disc “Saó” (Abril 2008) on continua amb els ritmes d’ska amb dolçaina, i aposta també per altres sonoritats. El reggae pren més protagonisme i apareixen estils com la rumba o el hard‐core.

La Independència no es demana, s’agafa. I s’agafa movent-nos. Al sofà de casa, amb el cinisme en una mà, i la desil·lusió i desconfiança en l’altre, no ens la portaran. Hem de sortir al carrer per agafar-la.

Si ens movem, ens apropem a l’objectiu. Potser no tant ràpid com voldríem. Potser no pel camí que voldríem, però quants mes siguem, mes a prop hi serem.

No podem donar arguments a aquells que ens anomenen “cuatro radicales que hacen mucho ruido”, i hem de fer pressió als nostres polítics, per que despertin i es deixin de partidismes. Si no hi anem, ajudem al partidisme, i per tant, ajudem a España.

Salutacions i independència.