dimecres, 10 de setembre del 2008

73 - Fusió independentista.


Aquesta setmana la volia dedicar del tot a la Diada, però la actualitat, i la petició d'un company, em fan que parli d'un altre tema, tot i que en el fons, està relacionat.

Què que en penso de la fusió entre Rcat i EI? Dons en principi em sembla molt bé. De fet, des de Rcat sempre l'hem buscat, i mai no hem acabat d'entendre els motius pels quals, aquesta fusió no es produïa. La prova d'això és que Rcat ha donat suport a totes les iniciatives i propostes de EI.

Suposo que tothom sap que és Rcat i EI, però per si de cas, en faré cinc cèntims.

Rcat i Ei son dues corrents critiques o alternatives a l'actual direcció d'ERC que fins ara, havien treballat separades per tal de canviar l'estratègia que segueix l'actual direcció d'ERC.

Aquesta fusió entre els dos corrents era inevitable, i si no s'havia produït fins ara, no crec que hagi estat per la falta d'interès de Rcat. Pel que jo sé, el pacte entre els dos corrents, ja s'havia produït, com a mínim un cop, però en l'últim moment, EI es va fer enrere.

Dic que en principi en sembla bé, però no puc negar tenir cert recel davant d'aquesta fusió, donades les peculiars maneres de fer d'EI des de el seu propi naixement. Entre els dos corrents no hi han masses diferencies ni ideològiques ni estratègiques, i des de Rcat, mai varem acabar d'entendre els motiu de la creació d'EI, si ja existia Rcat. Aquest naixement d'EI, volent-se desmarcar de Rcat, no feia pensar re de bo, ja que totes les respostes al per què de la creació d'EI, ens portaven als anhels de notorietat, o a la creació d'un submarí de la direcció per tal de dividir als crítics.

També crea recel el fet que en repetits cops, Rcat i EI han pactat un acció conjunta, i EI finalment no ha complert. I personalment, també em va fer molt mala espina, veure la diferencia aparent de pressupostos entre Rcat i EI.

Malgrat aquest recels, també hem de reconèixer, que EI, mai ha donat el pas definitiu que molts pensàvem de pacte amb la direcció, i malgrat les acusacions de connivència soterrada amb el sector d'en Puigcercós, s'ha mantingut ferma en el seu discurs.

Així dons, per mi, l'únic que puc retreure a EI, són les seves ganes de fer les coses pel seu compte, i no facilitar aquesta fusió, que arriba tard. Però mes val tard que mai.

I com pot afectar això a ERC? Dons no ho se, però estic segur que no farà cap mal. Pressionarà a la direcció per fer les coses millor, segons el nostre punt de vista, i segur que ajudarà a una major representació plural del partit.

El fet d'haver perdut l'últim congrés d'Esquerra, en cap cas vol dir que els crítics ens hem de creuar de braços. Hem de deixar treballar, però alhora, ens hem de preparar per si venen maldades.

Però aquesta fusió encara no està enllestida, ja que, si més no per la part de Rcat, s'ha d'aprovar per assemblea, i aquestes encara no s'han fet.

Espero que ens ho expliquin tot molt bé, per poder votar en conseqüència amb les idees personals de cadascun de nosaltres, tot i que jo, estic molt predisposat a votar a favor d'aquesta fusió.

Salutacions i independència.

Reagrupem-nos.