dimecres, 27 d’agost del 2008

69 – 100 anys d’estelada.


la Comissió 100 anys d’Estelada promou una iniciativa perquè els ajuntaments pengin aquesta senyera durant la Diada.

Jo no soc dels que em satisfà excessivament, que els ajuntaments treguin la bandera espanyola durant la Diada. És un gest de cara a la galeria i amb cert regust folklòric. Soc dels que pensa que la bandera espanyola no hauria de ser present en cap ajuntament, ni en cap edifici depenent de la Generalitat.

La crua realitat, és que la bandera de “todos los españoles” oneja per tot arreu, i fa falta tenir molta fermesa i valentia per tal de retirar la bandera espanyola de tots aquests llocs. Són pocs els que s’atreveixen, i a més, paguen les conseqüències de la seva valentia.

Però aquest any és diferent.
la Comissió 100 anys d’Estelada planteja, amb motiu del centenari de la creació d’aquest símbol de dignitat, que els ajuntaments, pengin una estelada (no la senyera) i crec que és un bon moment per fer un cop d’efecte.

Aquest any, sí que m’ompliria, veure que la majoria d’ajuntaments de Catalunya (no confio massa amb els ajuntaments del la resta dels Països Catalans) pengessin l’estelada. Cent anys no es fan cada any. A més potser seria un mostra de fermesa i unitat de tots els partits polítics que diuen defensar els intensos de la ciutadania catalana, per tal de donar un toc d’atenció al “Gobierno de España” amb el tema del finançament.

No confio massa en poder veure l’estelada penjada de l’ajuntament de Blanes, però per mi, no serà. Si la meva opinió val per alguna cosa, que la pengin, encara que només sigui un dia.

Ja hi han alguns ajuntaments que s’han afegit a la proposta, i estaria bé, que una vila com la de Blanes, també ho fes.

Per dignitat, fem-ho.

Salutacions i independència.

Reagrupem-nos.