dijous, 27 de març de 2008

42 – Cooperació al desenvolupament.


Tot i no tenir edat per ser de les JERC, és de rebut reconèixer la tasca d’aquests joves, i és per això, que us adreço a un acte que han organitzat.

Aquest divendres 28 de març, a les 19:30, a la Casa del poble de Blanes,
les JERC de Blanes organitzem una xerrada col·loqui amb el Director General de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves.

Aquesta Xerrada Col·loqui, és fruit de la polèmica organitzada arran de la polèmica que ha iniciat el Partit Democràtic de Blanes (PDB), en voler retirar els ajuts destinats a la Cooperació al Desenvolupament que suposen el 0,7% del pressupost municipal de Blanes.

Des de les JERC de Blanes, creiem aquesta mesura desmesurada i fora de lloc, amb la única intenció de crear una polèmica innecessària en el municipi.

Si una cosa tenim clara, és que els ajuts destinats a la cooperació al desenvolupament, són una iniciativa cada cop més necessària, per aconseguir una igualtat social, i intentar eliminar les diferències Nord-Sud, que actualment són tant presents i afecten el sistema internacional.

http://www.jerc.cat/blanes/actualitat/cooperacio_al_desenvolupament_una_realitat_necessaria_aquest_divendres_xerrada__colloqui_amb_david_minoves

Salutacions i independència.

Reagrupem-nos.

3 comentaris:

Maxi ha dit...

Hola Josep.

He deixat un comentari sobre aquesta xarrada en el bloc del Puig.

Si vols ho torno a escriure i si no ens trobem al seu. Com vulguis

Una salutació i força!.

Maxi ha dit...

te'l deixo:
"Qualsevol acte en contra de les propostes insolidàries i reaccionaries del PDB siguin ben rebudes.

Per contra... crec que em passat de parlar de si tenim o no tenim que aplicar un 1% en lloc del 0,7%, per parlar si tenim que aplicar aquest en projectes o actuacions solidàries, i amb tot això les responsabilitats son també d'aquells que van permetre que aquesta gent fes govern.

Felicitats per la iniciativa... encara que trobo que tindriau que replantejar-vos el vostre suport aquesta gent."

Una salutació

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Maxi.
No deixes de sorprendrem. En aquest cas és per dos motius.
El primer és que tornes a posar sobre la taula l’autèntic debat, entre el 0,7% o el 1%. Per la meva banda, i si ningú em demostra el contrari, estic pel 1%.

El segon motiu, és que tot i tenir un punt de trobada entre ERC i ICV, no pots evitar la temptació de posar-hi cullerada, posant un suposat suport d’ERC al PDB dins del debat.

Ja t’he explicat més d’un cop que ERC a pactat amb CiU, i només amb CiU. Si CiU a pactat amb el PDB, ja no és tema nostre. De fet, no entenc com insisteixes en el tema d’aquest suposat recolzament al PDB, quan ja hem demostrat en tres ocasions, que no és així (cas Meca, revisions mèdiques, i ara el 0,7)

Jo també puc dir coses, com per exemple, que el PDB és al Govern local, gràcies a la intransigència d’EUiA-ICV, recolzant les actituds excloents del PSC. Així dons, Qui és el veritable culpable de que el PDB sigui al govern local? Dons qui no va voler arribar a fer pactes amb totes les forces d’esquerra.

Ens demanes que donem suport al PSC de Blanes, quan avui per avui, son ells els que no en volen saber res de nosaltres. En lloc de fotre’ns canya a nosaltres, fot canya al PSC. Per què et veus en cor de dir a ERC el que hem de fer, però calles davant de les actuacions sectàries del PSC?

Treballem junts pel 1%, i no ens tiris a la cara, coses de les que no en som la causa, si no un efecte de les decisions dels veritables culpables.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.