dissabte, 18 de juliol de 2009

127 – O estic boig, o això fa molta pudor.


No fa gaire, deia que em sembla que poc a poc, m’estic tornant boig, i la veritat és que començo a dubtar seriosament de les meves capacitats intel·lectuals. I és que aquest divendres, m’he aixecat amb una notícia del Barça, que m’he hagut de fregar els ulls, per assegurar-me a mi mateix que ja estava despert. Resulta que el Barça fitxa a Ibrahimovic, del Inter de Milà, per 45 milions d’euros, més l’Eto’o , més un any de Hleb. Què ens hem tornat bojos?

El Barça s’ha fotut en un jardí impressionant amb la seva decisió, per mi incomprensible de desfer-se de l’Eto’o, i per sortir d’aquesta situació, ha trobat la sortida més esperpèntica i més cara que om pugui imaginar.

Quan un equip decideix desfer-se d’un jugador pot donar molts motius, per fer ho, per exemple:
A) Que no ha donat el rendiment esperat. En el cas de l’Eto’o, això no ho pot dir ningú. Ha donat més del que s’esperava d’ell.
B) El club podria dir, que ja té una edat que fa necessari el seu traspàs. En el cas de l’Eto’o, això tampoc es pot dir, sobretot, quan els jugadors que busquen per substituir-lo, són de la mateixa edat que ell.
C) Que la seva fitxa és massa alta: En el cas d’Eto’o, tampoc ho pot dir ningú. És una fitxa dins de mercat. A més, al Ibrahimovic, se li pensa pagar una fitxa semblant.
D) Que és indisciplinat i porta mal ambient al vestidor. En el cas de l’Eto’o, tampoc ho pot dir ningú. És un jugador tant disciplinat com el que més. Això sí, si tothom té la mateixa disciplina. Sinó és així, dons no calla. I li hauríem d’estar agraïts per això. Ja vaig dir la meva aquí. I aquí, també ho expliquen força bé. A més, el nou fitxatge, és famós pel seu bon joc, però també per la seva indisciplina interna. Per tant, i suposant que l’Eto’o fos indisciplinat, anem de Guatemala, a Gautepeor.

Però a més, les coses s’han de fer bé i procurant no fer mal a tercers i caure en incoherències, que embruten una bona trajectòria. De re serveix tenir una bona imatge, si al final de la pel·lícula, la espatlles. El que no es pot fer, és criticar la política de fitxatges del R. Madrid, i després vas, i fitxes a un jugador, que si fem comptes, és molt, molt car. Miri com es miri, el Barça paga pel Ibrahimovic, 45 milions, més l’Eto’o, que si som justos, val el mateix, per tant uns altres 45, més un any de Hleb, que he sentit per algun lloc que són 2 milions de fitxa. Això fa un total de 92 milions d’euros. Però no havíem quedat que això era imperialista?

I quin negoci es aquest? Comprem un davanter, que és molt bo, a canvi de 45 milions + el millor davanter + un regalet (Hleb) Osti, és que això no ho faria ni la portera del Núñez? De fet, encara no fa un mes, per molt menys que això, tota la premsa es va emportar les mans al cap. En canvi avui, tot són alabances i elogis sobre aquesta operació. Que ha canviat? Que algú m’ho expliqui. Si era dolent aleshores, és dolent ara. I a sobre, hem de fitxar un altre jugador, ja que hem fet un canvi 2x1. Al·lucinat.

Sincerament. Encara no veig cap motiu real, per desfer-nos de l’Eto’o. Però si a sobre, les alternatives al Eto’o, son el Villa, o la barbaritat Ibrahimovic=Eto’o+Hleb+45 milions, ............ aquí hi ha alguna cosa que no ens han explicat. Aquí hi ha alguna cosa que grinyola i que no quadra. Tot fa una mica de pudor. Sobretot escoltant algunes opinions d’experts, que ens volen vendre una moto que per mi, és invendible. Però la veritat, és que sembla que la gent l’ha compra, i per això, penso que poc a poc, m’estic tornant boig i no tinc prou nivell per entendre segons quines coses.

En definitiva, el premi que s’emporta l’Eto’o, per 5 anys d’una efectivitat històrica, d’una entrega i una lluita encoratjadora, i d’una ambició guanyadora que s’encomana, és sortir per la porta del darrera, i amb el seu nom posat en dubte. No és just.
Lo que el Barça ha fet amb l’Eto’o, no té nom, i és per això, que sabedors que han actuat amb poca ètica, si més no, així ho crec, no volien mirar directament a la cara de la seva víctima. I per això, després es fan els negocis que es fan, i es volen vendre com es volen vendre.

Que es prepari l’Ibrahimovic, que d’aqui a uns anys, ell serà l’Eto’o.

Jo dec estar boig, però no me’ls empasso.

Salutacions.

5 comentaris:

Albert ha dit...

Per fi trobo algú que pensa com jo, i que creu que això. es una bojeria.
fitxes a un jugador que és bó, però no el millor ( cosa que ja tens)
Portes un jugador que té la mateixa edat, i que , si el barça diu qe etto es indiciplinat, el suec aquest no es queda curt.
Tu ( el barça), ets el millor club, i com a tal et vens al millor davanter (etto), per tant és l'inter que ha de fer l'oferta de donar-nos 40 millons + Slatan Ibrahomovic, i no pas al revés, perque per anar a Milà a tancar aquesta negociació, sr.laporta, no calia que anés vosté, ho faig jo, per un souet, em pagueu el viatge i una estada d'una setmaneta per la lombardia, i us puc assegurar , que ho faré com a mímin igual de malament que vosté.
Visca el barça i visca l'inteligència.

Jordi ha dit...

Hola Josep, bona nit. Entenc perfectament el que dius i ho comparteixo. Aquests dies hem valorat tres bons davanters, l'Eto, el Villa i l'Ibra. Jo coenc sobretot l'Eto, i és per això que em sembla el millor, però també he llegit i escoltat opinions dient que, dels tres, l'Ibra és el millor. Personalment, jo em quedava amb l'Eto.

Però hi ha un factor que cal tenir en compte en el negoci: sembla que guardiola no vol Eto. Si això és així, és un factor a considerar en el negoci.

I un altre que, tot i que no afecta el negoci que comentes penso que l'hem de tenir en compte: Laporta. El seu discurs cada dia és més convergent, i tot i que comparteixi la part catalanista, també em sembla evident que el seu catalanisme es troba en paràmetres polítics més convergents.

Per cert, parlant de Laporta, fa uns dies va sortir una notícia respecte una societat que estaria ficada en un pelotazo urbanístic, o potser simplement un negoci al Prat de Llobregat (http://www.elconfidencial.com/cache/2009/06/01/espana_60_pelotazo_urbanistico_hospitalet_salpica_laporta_presidente_barca.html).

Salut!

Jordi ha dit...

Perdó, el negoci urbanístic és a l'Hospitalet, no al Prat. http://www.elconfidencial.com/cache/2009/06/01/espana_60_pelotazo_urbanistico_hospitalet_salpica_laporta_presidente_barca.html

popota ha dit...

Hola Josep,

Se'n diu cruyffisme. Mentre no es demostri el contrari, cap altra cosa pot anar millor pel Barça, així que el millor és fer-se a la idea de que millor això que no pas fitxar la davantera de l'Apañó com feu el Mestre, en fi.
Tan de bò li vagi molt bé a l'Eto'o, perquè s'ho ha ben merescut durant una pìla d'anys.

Salut,

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Albert.
Molt content de tornar-te a veure’t per aquí.
Bé, sembla que som uns quants els que no veiem clar tot això del Eto’o.
Com veus, un altre cop, coincidim.

Hola Jordi.
És cert. En Guardiola no vol l’Eto’o, per qüestions de “feeleing”.
Em sembla bé (o no, però no puc fer-hi res)
Però això no és motiu per tractar l’Eto’o com l’han tractat, i molt menys per fer negocis de la senyorita pepis. Segueixo pensant que aquí hi ha alguna cosa que no sabem.

Respecte a la notícia que comentes, em sembla recordar alguna cosa (no he pogut veure la pagina que m’has enllaçat) però també em sembla recordar que al final no hi havia per tant. Parlo de memòria i és fàcil que m’equivoqui.

Respecte a la “convergència” del Sr. Laporta, no t’ho negaré. El que si és veritat, és que de tant en tant, ell fa més per Catalunya, que molts polítics. I és per això que em sap més greu que de tant en tant, faci coses “rares”.

Hola Popota. Molt de gust de veure’t per aquí.
No sé si se’n diu cruyffisme o “Ja-no-t’estic-amiguisme infantiloide”. La excusa del feeling és molt, molt, molt despòtica. En definitiva és un acomiadament improcedent, i per tant suposo que l’Eto’o serà indemnitzat com cal. Li poden dir prima de fitxatge o com vulguin, però l’han indemnitzar.


Sort per l’Eto’o i espero que no ens en penedim