divendres, 1 de maig del 2009

113 – Aparcant els meus dubtes sobre Rcat.


Ahir manifestava que tenia certs dubtes sobre el paper que ha de jugar Rcat en el futur i que avui en parlaria. Però avui he rebut (con altres companys i companyes) un correu que em tranquil·litza molt i que fa que aparqui aquests dubtes per més endavant.

En el correu ens diuen:
S'ha creat una associació REAGRUPAMENT , on tothom hi pot participar. No és cap partit o formació política, només és una proposta associativa amb aquests objectius:

1. Situar l’independentisme a l’eix del debat polític català.

2. Cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la Nació catalana.

3. Creació d’un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català.

4. El foment del debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans.

De moment, això m’agrada i per tant, de moment, no tinc dubtes.

Salutacions i independència.

Reagrupem-nos.

4 comentaris:

Albert ha dit...

si clar, pinta força bé, però això que reagrupament no és cap partit polític , no té cap sentit que es digui això, ja que estàn clares totes les intencions, però està clar que són bones intensions...

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Albert.
Precisament, el que es digui que no és cap partit polític és el que més m'agrada.
El més probable, és que si Rcat esdevé partit polític, jo no m'hi sumi.
Ja m'explicaré millor en un proper escrit.
Salutacions.

Jordi ha dit...

Benvolgut Josep, que Rcat no es defineixi de moment com a partit polític crec que és no parlar clar, ja que les intencions són clarament aquestes. D’altra banda, trobo poc positiu la desqualificació de la política per si mateixa, ja que només fent política, i molt bona, es possible un escenari d’autodeterminació.
Sobre situar l’independentisme a l’eix del debat polític català, no crec que ningú dubti que això passa ara mateix gràcies a l’acció política d’ERC, i el mateix podríem dir dels punts tres i quatre.
On trobo la incoherència més gran és en el punt dos; parlar d’unitat per justificar un procés de divisió és al menys discutible, però no acabo de entendre amb qui es volen unir ja que malauradament, fora de ERC, no hi ha cap força política mínimament organitzada o representativa que comparteixi aquest objectiu.
En tot cas que els hi vagi molt bé, tant de bo, però ara per ara només estan endarrerint un procés en marxa.
Salut i Independència.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Jordi.
Abans de re, benvingut i gràcies per la teva visita i pel teu comentari.
En segon lloc, entonar el mea culpa, ja que tal com he escrit una cosa, és normal que hagis entès una cosa diferent del que volia dir.

Que Rcat no es defineixi com un partit polític, espero que sigui parlar clar. Quan dic que “el que més m’ha agradat és que Rcat no és un partit polític” vull dir que hagi ho vull de moment, ja que no veig gens clar que Rcat, en cas d’esdevenir partit polític, sigui un partit on jo em trobi a gust. No volia parlar d’això de moment, però em tireu de la llengua, J i faré un escrit explicant quines són les meves pors sobre un Rcat com partit polític. Són aquestes pors, i no voler desacreditar als partits polítics, pel que m’agrada que Rcat, no es defineixi con un partit polític.

Discrepo amb tu sobre el fet que ERC, ara mateix fomenti un debat polític sobre la independència, i això ho demostra la formula de la pluja fina, i d’allò que diuen, ”aquesta feina vol poc soroll”. Jo pel que veig en el meu entorn social, els independentistes que conec, no estan molt contents amb ERC. De fet des de que vaig decidir fer-me militant, les meves relacions amb ells s’han deteriorat força, ja que han monotoritzat en mi les frustracions que ERC els ha fet sentir. Un altre fet que ho demostra, és que cada cop hi ha més independentistes, i ERC cada cop perd més vots, des del meu punt de vista, de forma alarmant.

Sobre lo del punt dos, precisament el que es recrimina a ERC, és que no fa masses coses per unir a les diferents organitzacions independentistes per treballar coordinades. El fet de l’existència de la CUP, i la creixent creació d’organitzacions independentistes, que no tenen bon rotllo amb ERC, és una prova d’això. Si ERC no ho fa, algú ho haurà de fer. Si més no intentar-ho.

Salutacions i Independència.