dissabte, 31 de maig de 2008

55 – Carretero cobra 30000 euros de la consellera socialista per dirigir un hospital que no existeix.
L’altre dia, en el meu bloc, en un escrit on feia difusió d’una xerrada d’en Joan Carretero a Blanes, un anònim em va deixar el següent missatge:
“Els sous alts deu anar per carretero que cobra 30000 euros de la consellera socialiste per dirigir un hospital que no existeix.quina cara que teniu”

Li vaig contestar, que el millor que podia fer, era assistir a la xerrada, i davant de tothom, deixar en evidencia al candidat a la presidència de Rcat a ERC, i en tot cas, si no ho feia ell, ho faria jo.

Sabia que l’anònim en qüestió, no tindria la valentia de fer-ho, i per tant, vaig ser jo qui li va fer la pregunta, uns minuts abans de començar la xerrada.
En Joan Carretero, em va dir que aquest tema ja estava ben clar a la plana web de Reagrupament.cat i que no calia insistir-hi.
Jo no havia vist cap escrit sobre el tema a la plana web de Rcat, i vaig pensar que era un escrit nou i que encara no l’havia pogut llegir. És per això, que no vaig fer la pregunta, davant dels assistents a la xerrada.

Quan vaig arribar a casa, vaig buscar l’article, i per sorpresa meva, l’article no hi era. El que hi ha és
una declaració pública del ingressos d’en Joan Carretero

Amb això no n’hi ha prou per explicar el tema.
La veritat, és que el que diu l’anònim, és molt lluny de la realitat, ja que diu
“cobra 30000 euros de la consellera socialiste per dirigir un hospital que no existeix”, i això no és cert. El que dirigeix en Joan Carretero és el projecte d’un hospital que s’ha de fer. Per tant, no és que cobri per la cara, sinó que ho cobra per la feina que fa, dirigint el projecte.

Un hospital, com tantes altres coses, s’ha de dirigir, abans de ser construït. S’ha de vetllar per que l’arquitecte faci del projecte de l’hospital, un centre que funcioni, s’ha de buscar personal, s’han de buscar serveis, s’han de buscar proveïdors, s’ha de vigilar el pressupost, i s’ha de vetllar pels terminis de temps establerts. Abans de posar la primera pedra, s’ha de fer molta feina, que és la que fa en Joan Carretero, i per la qual, cobra uns honoraris, com és lògic.

Però ara, algú podria preguntar:
Per què és ell el que dirigeix el projecte? Dons queda clar que amb el curriculum que té en Joan Carretero, és la persona adient. Cal recordar que en Joan Carretero és diplomat en sanitat per l'Escola Nacional de Salut i Màster en Salut Pública per la Universitat de Barcelona, i viu a la població on s’ha de fer l’hospital. Crec que queda clar que és normal que hagi estat escollit ell per dirigir-lo. Hem de tenir en compte, que si els socialistes haguessin pogut tenir un altre candidat, l’haurien escollit abans que a ell, que el tenen com l’enemic públic numero u.


Això de dirigir o treballar en coses que no existeixen, no és tant estrany. Jo mateix, cada dia, faig una cosa semblant. Jo treballo al departament de disseny d’una multinacional, i em passo tot el temps, treballant en el disseny d’una petita part d’una maquina, que al cantó d’un hospital, és una màquina petita. Trigo al voltant de tres o quatre anys, en desenvolupar la meva àrea, fins que es pot començar a fabricar la màquina.

Tinc per sobre meu, un coordinador, un cap de departament, un director de departament, un cap d’àrea, i un munt de departaments que em controlen la feina que faig. Tots i cadascuna d’aquestes persones, treballen durant tota la seva vida, en una màquina que no existeix. Bàsicament, la feina d’en Joan Carretero en aquest projecte d’hospital, i la meva de projecte de màquina, a diferent escala, és la mateixa, i a mi, ningú m’assenyala amb el dit, com si estigues fent un acte de corrupció. Tot el contrari, tothom troba lògic que cobri per fer una feina sobre una màquina que no existeix.

Però és més, en Carretero i jo, a diferent escala, fem el mateix, jo dissenyant un petita part d’una petita màquina, amb un munt de persones que controlen la meva feina, i en Joan Carretero, és el que controla tota la feina d’un munt de gent, del projecte d’un gran Hospital, i ell, només cobra una mica més que jo, per fer aquesta feina.

Així dons, queda clar, que l’anònim, o no està ben informat, amb lo qual hauria de callar, o no tenia cap mena de bona intenció fent l’afirmació que ha fet.

Aquí teniu informació, sobre l’hospital en projecte, sobre el que treballa en Joan Carretero.
http://www10.gencat.net/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2006/60602novawebdelhospitaldelacerdanya.jsp

http://hcerdanya.eu/ca/index.html

Abans d’engegar el ventilador i omplir-ho tot de merda, cal saber de que es parla.

Salutacions i independència.


Reagrupem-nos

4 comentaris:

Maxi ha dit...

Hola Josep.

Com et vaig dir en el ple de Blanes, m'hagués agradat poder anar-hi.

Més que res per escoltar de prop a un dels candidats d'ERC que menys m'agrada. Ho dic pel concepte que teniu a Rcat de "reagrupar" a tots els nacionalistes per buscar amb prioritat l'independencia, deixant en segon pla les polítiques d'esquerres.

Realment, això es un intent clar d'acostament amb CDC, per tal de fer polítiques conjuntes.., així doncs, com a ciutadà que vol un govern d'esquerres, amb un sistema molt més pròxim al poble, més democràtic (democràcia participativa), i de base republicana.., de que em servirà doncs, un estat català si qui acaba governant es de dretes??. Si el que voleu es prioritzar el sobiranisme per sobre del socialisme, acabareu engolits per aquells que tenen els recursos i el poder per utilitzar-los lliurament.., o sigui la dreta catalana.

Una salutació Josep

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Maxi.
Sempre agraït de rebre la teva visita, i els teus comentaris.
La veritat es que volia fer un escrit sobre el tema, i m’ha has posat en safata.
Et responc al proper escrit.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

es veu que ara el nou lema de carretero es trenquem esquerra tal i com diu el collectiu que us dona suport.
o tot o res i per tant trenquem, en el debat de dissabte carretero i carandell me van clarificar que no cal que els voti

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Estimat conegut.
Corres massa. Ara quedes en evidencia, com vares quedar amb lo del hospital que no existeix.
1) A Rcat, tenim per costum donar la cara, i ens estranya que uns reagrupats s’amaguin darrera el nom d’un col·lectiu que ningú coneix.
2) Des de Rcat, sempre hem dit que a ERC hi falta gent, i això es contradiu amb el que manifesta aquest col·lectiu, que diu ser de Rcat.
3) Des de Rcat, ja s’ha manifestat públicament des de la seva plana web, un total desacord amb aquest estrany col·lectiu.
4) Personalment penso, que es una clara intoxicació promoguda des d’un altre candidatura, semblant a la demagògia dels 30.000 euros del famós hospital que no existeix.

Sobre el debat del dissabte, suposo que et refereixes a aquests debats que des de les candidatures oficialistes s’intenten que pocs militants els puguin seguir. No l’he pogut seguir, ja que no m’han donat cap facilitat per fer-ho. Potser perquè hi ha algú que te coses a amagar. A Rcat hem fet tot el possible per fer els debats públics i que tota la militància els pogués seguir.

Des de Rcat, no volem trencar res. Hi han altres candidatures que volen arraconar.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.