dissabte, 22 de desembre del 2007

25 - L’art del copypaste o Com posar-se medalles.

Carta publicada al setmanari "Cafè amb llet", al 4 de gener de 2008.

Diuen que “Spain is different” i què “Catalonia is not Spain”, ambdues coses són certes, però caldria afegir una altre frase d’aquest tipus: “Blanes is peculiar”.
Si més no, la seva política municipal. Ja fa unes setmanes vaig comentar el fet que determinades forces polítiques amb força número de regidors, o amb poder de govern, enlloc de assumir responsabilitats, la traslladaven a ERC, que teòricament, és el partit que hauria de passar més desapercebut durant aquesta legislatura, i alhora de la veritat, és qui ha d’assumir les responsabilitats que els altres rebutgen i li passen.
Però la peculiaritat de la política municipal blanenca, no s’acaba aquí.
En el ple de l’ajuntament que es va celebrar a l’octubre, el PSC va presentar una moció sobre l’alletament matern dins de les llars d’infants municipals. El curiós del cas, és que CiU des del govern, ja estava treballant en aquest sentit amb la voluntat de dur-ho endavant i ho va fer públic molt discretament. Així dons, el PSC es va despenjar amb aquesta moció, sobre un projecte que estava duent a terme el govern. La veritat és que el moviment estrambòtic del PSC es va veure de lluny. Pretenia posar-se una medalla de dur a terme un punt amb molta popularitat sobre la feina d’una altre força política. L’intent de copiar els projecte dels altres va quedar tant palès, que no vaig donar-li importància. De fet, vaig pensar que ningú més s’atreviria a fer una cosa semblant.
La meva sorpresa va ser que en el mateix ple, ICV-EUiA va voler fer el mateix amb uns punts d’ERC del pacte de govern amb CiU, presentant mocions d’urgència, per tal de no donar temps de reacció a la resta de forces polítiques. La cosa no va sortir endavant, ja què no té sentit presentar mocions d’urgència per fer coses, que ja s’han de fer.
Evidentment, ERC no va deixar trepitjar-se.
Però la cosa no va acabar aquí, ja què des d’ICV-EUiA, van aprofitar la negativa d’ERC, per assenyalar-la novament (tal com van fer amb la nefasta política de pactes després de les eleccions) i acusar-la de no ser coherents, i de ser sectaris.
Les dues mocions presentades d’urgència, eren per llogar-hi cadires. La primera, sobre una acció de govern ja pactada entre ERC i CiU. La segona, la creació d’una nova comissió per donar-li competències, que ja tenen altres comissions. O sigui, una moció per fer quelcom que ja s’ha de fer, i una moció per fer quelcom que ja es fa. Surrealista. Quines motivacions poden haver-hi per presentar aquestes mocions, i a més fent-ho d’urgència? Dons per quedar bé a la foto, i fer quedar malament als altres. Presentant aquestes mocions, no poden tenir una altre motivació que la de posar-se medalles, o esquitxar als adversaris. Ètic? Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.
Però es que la cosa no queda aquí. Lluny d’haver après la lliçó, ICV-EUiA, en el ple de desembre, no només a tornat a presentar les mocions d’urgència del ple del mes de novembre, tornant a fer servir la copia descarada del programa d’ERC, i torna a presentar una altre moció sobre una cosa que ja s’ha de fer.
Si ICV-EUiA, tinguessin veritable interès en què els temes sobre les mocions-copia que presenten, es portessin a terme, el què farien és durant el temps de precs i preguntes, incidir i fins i tot, pressionar al govern, sobre quan es realitzaran aquestes accions de govern, enlloc de voler fer creure a tothom, que ells són els “inventors” de les propostes. Així dons, a ICV-EUiA, que és el que l’interessa de veritat? Resoldre problemes, o sortir bé a les fotos?
Però és que després, a sobre s’enfaden, argumentant mentides. Diuen que ells no copien, ja què quan han preguntat sobre l’acció de govern, han rebut la resposta de que no els hi volen dir, “perquè s’ho copiarien”. Sempre he pensat que l’alcalde Trias feia mal fet en no dir el que pensaven fer, i què era una mica paranoic, però finalment, li he de donar la raó. Menteixen quan diuen que no copien perquè l’equip de govern no diu quin programa té, ja què les mocions copiades, totes, son públiques dins de l’acord entre ERC i CiU. Tothom té accés a aquests punts de pacte entre ERC i CiU, inclosos ells.
També s’excusen, dient que com oposició, tenen tot el dret a presentar les mocions que considerin adients. Evidentment que tenen aquest dret. De fet, tenen el dret i la obligació. Però han de fer propostes reals i pròpies, i no coses que ja estan previstes de fer. Per la ciutadania, aquest tipus de proposta-copia, són del tot estèrils, ja què es proposa treballar sobre lo treballat.
Sembla que EUiA-ICV vulguin guanyar la carrera de ser el grup municipal que més mocions ha presentat, i així dir que són els que més han treballat. Lo important no són el número de mocions, sinó la qualitat de les mateixes, i les mocions-copia, tenen qualitat zero.
Només espero, que aquesta nova moda a la política municipal blanenca no s’escampi, però tal com van les coses, em temo, que d’ara en endavant, ICV-EUiA, a cada ple, aniran copiant tots i cada un dels 50 punts de pacte d’ERC amb CiU, hi aniran presentant mocions sobre aquests punts, fent una gran demostració sobre l’art del copypaste.
Em pregunto fins on arribaran? Presentaran una moció per tal d’organitzar un concurs internacional de focs d’artifici durant la setmana de la festa major? Qui sap.
Són els artistes del copypaste.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.


Josep Cabana.

5 comentaris:

Maxi ha dit...

Hola Josep, suposo que m'esperaves. Mes val tard que mai.

En l'escrit del meu bloc ja he fet referència al ple anterior i al vostre sectarisme polític, amb el criteri d'això ho vaig pactar jo, i per tant ho faré jo exclusivament a Blanes.

De veritat, he intentat ser curt amb la meva crítica cap a la vostra formació, ja que no es la meva intenció de generar més desensis o barreres entre les nostres formacions. Però d'això a acceptar que us feu amb el dret únic sobre polítiques d'esquerres...

El que es fa o es deixa de fer a Blanes, es base amb l'acció de govern, i o us aclariu i entreu ja a formar part del guirigall de govern que tenim a Blanes, o deixeu que els grups d'oposició fem i actuem legítimament amb les propostes que ens semblin més adients per fer País. Si no voleu que tornem a "coincidir" (i mira que es curiós que no vulgueu que coincidim al fer polítiques d'esquerres), que el govern faci el que té que fer, i es dir d'una vegada que vol i com ho vol fer, amb un programa de govern. I de pas, que sigui més transparent i no oculti dades als grups polítics, ni per tant a la ciutadania.

Per acabar, crec que els grups d'esquerres a Blanes, tindríem que fer un esforç per entendre-nos i començar a pensar en com i de quina manera ho hem de fer per dirigir un poble com Blanes. Ho podreu fer??, o tindrem que començar a repartir les mocions/accions d'esquerres com els nens petits en plan tengui-falti?. Madurem Josep, madurem.

Per la meva part, no tinc cap problema a oblidar actuacions de les que he fet una crítica contundent en el passat, que vulguem o no reconèixer-ho ens marca últimament les nostres accions i/o declaracions. Crec que ja formen part del passat (i que en tot cas serà la ciutadania, que s'expressara democràticament en el seu moment, qui digui el que), i que comencem a mirar cap al futur. Fem oposició digne, fem País.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Maxi.

No entraré en si la teva crítica a ERC és curta o no, el què sí és, és constant.
El què també et puc dir, és que personalment, em genera molt desencís les barreres que hi han entre ERC i EUiA-ICV, i crec que el mateix li passa als meus companys de partit.
NO ens creiem que ERC sigui l’únic partit amb el dret de fer polítiques d’esquerres, però sí som l’únic partit que ha sabut fer el què calia per fer polítiques d’esquerres, i què aquestes es duguin a terme.

El què es fa i es deixa de fer, i el què s’ha de fer, si més no, en sabeu tant com nosaltres. Sabeu que el què s’ha de fer són els famosos 50 punts.
http://joanpuig.blogspot.com/2007/06/112-signat-lacord-entre-ciu-i-esquerra.html

Enlloc de copiar això, el què crec (i creiem) que hauríeu de fer, és sobre tots els punts que vulgueu, per exemple sobre lo de la llei de barris, és demanar com està el tema, que considereu que la candidatura per demanar la subvenció, s’hauria de fer per tal i tal barri. Depenent de la resposta rebuda, aleshores fer pública la vostra opinió sobre la resposta donada.
No podeu dir que no sabíeu que sobre lo de la llei de barris ja s’estava treballant, ja què és un punt fet públic, i tothom que ho vulgui saber, ho sap. No és en cap cas una “coincidència”, tal com tu dius. Sabeu perfectament que això s’ha de fer.
Es cert. Que els grups d’esquerres a Blanes, tindríem que fer un esforç per entendre’ns i començar a pensar en com i de quina manera ho hem de fer per dirigir un poble com Blanes.
Preguntes si ho podríem fer. Nosaltres SÍ. I vosaltres? Perquè no ho vàreu fer en el seu moment?

Per últim, em vaig meves les teves paraules:
”Per la meva part, no tinc cap problema a oblidar actuacions de les que he fet una crítica contundent en el passat, que vulguem o no reconèixer-ho ens marca últimament les nostres accions i/o declaracions. Crec que ja formen part del passat (i que en tot cas serà la ciutadania, que s'expressarà democràticament en el seu moment, qui digui el que), i que comencem a mirar cap al futur. Fem oposició digne, fem País.”
Això no li puc dir a tothom, però a EUiA-ICV, sí. De fet, em faria molt content que fos així.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Maxi ha dit...

Bona nit Josep.
Es cert que des de el meu bloc he fet una crítica a les posicions sobre determinades actuacions de ERC, però pots tenir clar que no ho faig des de una posició còmode. No tinc (i això ho he dit públicament en més d'una ocasió) res en contra de ERC, de fet em sentiria molt feliç de poder fer una lloa.
De igual manera que faig una crítica, heu de tenir per segur, que quant faig una crida a la unió de les forces d'esquerres no ho dic per quedar políticament correcte, i espero, i a més crec, que encara que tinguem discrepàncies sobre temes concrets podem arribar a trobar un punt concòrdia entre nosaltres.
Tot i això últim Josep, ara com ara tenim força discrepàncies sobre tot en temes com el suport que feu al surrealista govern de Blanes.I si no, només cal mirar la seva composició.

Una salutació Josep. Espero que els reis em portin molts regals en forma de ... ERC més oberta i menys agressiva als companys d'oposició i de proximitat ideologia social?.

Fem País, fem propostes vinguin de qui vinguin per aconseguir una societat més justa e igualitària.

P.D: tranquil que ja farem les preguntes pertinents, ara que ja sabem que el govern vol fer el projecte per la llei de Barris. Ara, que ens vulguin respondre es un altre tema.

Anònim ha dit...

Ésclar, com que ERC ha fet públics els 50 punts que ha pactat amb Trias, no és gens difícil agafar-los d'un en un i portar-los als plens com a moció per part dels "lectors" (eco)socialistes.

Em plantejo si, en comptes de buscar aquest o aquell altre pacte en funció d'etiquetes, es busquessin els millors pactes en favor de Blanes i del poble, què et semblaria, Maxi?

O diras que Marigó és més progressista i d'esquerres que Trias per voler (Marigó) carregar-se el Vilar?

Mai havia vist a Blanes un projecte tan i tan de dretes, tan reaccionari, com el de carregar-se el pulmó natural més gran de Blanes com és el Vilar.
I vosaltres, tu Maxi i ICV-EUiA, doneu suport i sou còmplices servils i incondicionals d'aquest home, de les polítiques reaccionàries i de dretes de Marigó.

Maxi ha dit...

Martí, sobre els 50 punts del pacte prefereixo no entrar, ja que si ho faig tornaré a obrir una polèmica que ara prefereixo intentar aparcar. Ja he opinat de forma sobrada sobre aquest, i només et puc dir, que de cap manera puc donar més crèdit ni valor que el que pugui comprometre a ERC/CiU, i de cap manera ens limitarà en el nostre treball ni actuació política. Josep i jo ja em tingut en més d'una ocasió debats força intensos sobre aquest.

De la resta.., com vols que et contesti?, políticament correcte?. De la mateixa manera que no accepto que ERC ens vulgui condicionar, tampoc accepto que ens vulgueu acusar de "amiguisme" del PSC perquè no us acompanyem en el vostre suport al actual govern. Això no té ni cap ni peus. Ho sento, però us quedeu ben solets en aquest afer. ICV-EUiA va acceptar un pacte de govern amb PSC per construir un govern d'esquerres i progressista.

Sobre el Vilar.., NO A LA NII PEL VILAR. va bé així?. Si vols contestació de Marigo li fas la pregunta a ell. Sincerament, no crec que per que jo faci un crit clar sobre això resolguem res, si la societat civil de Blanes no es mobilitza... poc o res farem.