dimarts, 22 de juliol del 2008

65 – Una dutxa, marca la diferència.


Carta publicada al setmanari "Cafè amb Llet", al 1 d'agost de 2008

La societat del benestar a la que vivim, ens està acostumant a coses, que quan jo era petit no teníem, i no trobàvem a faltar, però ara que les hem gaudit, sembla que sense aquests detalls de confort ja no podem viure,

Són petits, o no tant petits, detalls que ens fan la vida més agradable, fins l’extrem de considerar-los imprescindibles per una vida digne, i que marquen la diferència entre qualitat de vida o sobreviure.

Una d’aquestes coses són les dutxes a la platja. Des de fa uns anys, ens hem acostumat a veure-les a les platges blanenques, i són sense cap mena de dubte, un plus per tenir unes platges de qualitat. Una platja amb o sense dutxa, no és el mateix.

El que abans era un luxe, ara és un requisit imprescindible, per què una platja, sigui una platja. Sense les dutxes, la platja passa a ser un munt de sorra desorganitzada.

Aquesta sensació, ara la tenim tots, inclosos els turistes, que esperen que les platges tinguin tot un seguit de serveis “imprescindibles” per poder gaudir d’elles plenament.

A les platges de Blanes, que tant esforços ens ha costat tenir aquest any, ens hem trobat que a la part de la zona dels Pins, no hi han dutxes, mentres que a les platges més properes al centre de la vila, si que en n’hi han.




Les platges més properes al centre de la vila, són les freqüentades pels propis vilatans de Blanes, o pels visitants habituals del país. Persones que pel fet de tenir dutxa o no, no deixaran d’anar a les nostres platges. Però les platges dels Pins, són les platges on hi va el turisme, i aquest sí que pot deixar d’anar a la platja per coses com aquesta. Aquest any, com no tenen més remei, no deixaran d’anar a la platja, però se’n tornaran al seu país, amb una mala imatge de les platges blanenques, i és fàcil que no tornin, i també és fàcil, que no recomanin les nostres platges als seus coneguts.

El turisme a la nostra vila, és una font important de prosperitat, i cal tenir molta cura d’aquest sector econòmic, i no ens podem permetre errades com aquesta. Si volem un turisme de qualitat i amb continuïtat, cal que les nostres platges ofereixin els serveis que la societat d’avui considera imprescindibles per ser utilitzats.

El passat ple de l’ajuntament, la regidora d’ERC, la Conxita Boldú, va preguntar sobre aquest tema al govern municipal, que des del meu punt de vista va tirar pilotes fora d’una forma poc meditada.

L’encarregat de respondre a les preguntes de la regidora d’ERC, va ser en Celestino Lillo, dient que les connexions per les dutxes de la platja de la zona dels Pins, eren inservibles. Això no es pot respondre, ja que si les connexions són inservibles, dons s’han de fer servibles. Després de l’esforç que s’ha fet aquest any per poder tenir platja, no podem deixar la feina sense acabar, per una cosa com aquesta. Després de la despesa feta, ara no podem quedar malament, sense posar la cirereta al pastís que tant ens ha costat construir.

El Sr. Lillo, regidor del PP, també va respondre que un dels motius per no haver posat dutxes a les platges dels Pins, era el recent decret de sequera que hem patit.
El decret de sequera, l’hem patit tots, no només les platges dels Pins.

Per últim, va acabar la seva resposta, afirmant que les dutxes s’acabarien posant. Avui som 22 de juliol, quasi a meitat de temporada alta, i aquestes dutxes, encara no s’han posat. Quan les posaran? Quan ja no hi hagin turistes? Cal posar-les immediatament. No podem deixar passar ni un dia més. No podem espatllar una temporada turística, per una cosa com aquesta.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

PD: La foto que il·lustra aquest escrit, l’extret
d'aquí. Us recomano una visita a aquest blog, on podreu trobar unes fotos molt maques de tot tipus.