divendres, 9 de novembre del 2007

22 - Un àrbitre que xuta penals.

Carta publicada al setmanari "Cafè amb llet", al 10 de novenbre de 2007

En els últims mesos, a Blanes s’ha produït un canvi de papers en la assumpció de responsabilitats dins de les diferents forces polítiques, que crec que ens haurien de fer pensar.
El primer d’aquests fets va ser el traspàs de la responsabilitat de formar un govern amb garanties, que va fer el PSC, la força política més votada, a ERC, no fent cap moviment per complir amb la tasca que la població blanenca li va transmetre a les urnes.
Enlloc d’assumir aquesta responsabilitat, el PSC va quedar-se plegat de mans esperant que fos ERC la que mogués fitxa, i hagués d’escollir qui seria l’alcalde de Blanes. Així dons, ERC sense saber com, es va trobar, sense cap necessitat aparent ni cap motiu palpable per part del PSC, que tenia què agafar la responsabilitat de decidir govern, quan qui ho tenia que fer era el PSC. El resultat d’això era que el PSC obtindria l’alcaldia gratuïtament o tindria algú a qui culpar de la seva falta de presa de decisions, eludint la pròpia responsabilitat (Sr. Valls, això si que és indignant i escandalós) Així dons, ERC, o regalava els seus vots al PSC, defraudant la confiança rebuda pels seus votants, o deixava que el PDB i el PP entressin en el govern. Independentment de si la opció escollida per ERC va ser l’encertada, el PSC no va ser digne de la responsabilitat que li havia donat el poble blanenc.
En el passat ple de l’ajuntament va tornar a passar una cosa semblant.
Davant la decisió presa per part d’un partit del govern de l’ajuntament, sense saber si tindria el recolzament necessari i imprescindible sobre el cas de la contractació d’en David Meca, va amenaçar amb deixar el govern, si no s’aprovava la contractació del nedador. Un cop més, ERC va tenir què prendre decisions que no li toquen. Tenia què escollir entre mantenir la estabilitat del govern municipal o ser fidel al seu ideari. Independentment de si l’opció escollida per ERC ha estat l’encertada, el govern municipal no ha estat digne de la responsabilitat que li ha donat el poble blanenc, mitjançant els seu representants a l’ajuntament.
Aquest transvasament de responsabilitat per part dels partits polítics que haurien d’exercir-la, en direcció directa a ERC, no només és una irresponsabilitat flagrant, sinó que també va acompanyada de males intencions. Ambdues ocasions, ERC tenia que escollir entre una cosa que no li agradava i una cosa que no li agradava. ERC s’ha trobat en aquestes dues situacions, que fes el que fes, seria criticada durament. Ambdós casos, només es pot parlar de xantatge polític.
En el primer cas, el missatge del PSC era: O em regales els vots i l’alcaldia, o seràs acusat de posar al govern de Blanes, la dreta i l’espanyolisme.
En el segon cas, el missatge era: O t’empasses el gripau, o seràs acusada de tornar a posar pals a les rodes i trencar novament el govern.
És del tot inadmissible, que forces polítiques amb molt més poder que ERC, i eludint clarament les seves responsabilitats, posin en un compromís de tal magnitud, a un partit que després dels resultats electorals obtinguts, hauria de passar força desapercebut durant aquesta legislatura. Així dons, ens trobem què és ERC qui pren les decisions importants de la vila, sense ser ni de lluny la força més votada, i sense estar dins del govern. ERC és la única que afronta responsabilitats, en un ajuntament, on sembla que ningú vulgui prendre decisions. A més a més, sense que ningú li pregunti si vol aquesta responsabilitat, que l’únic que li pot comportar, són maldecaps que no hauria de tenir.
ERC, és l’àrbitre, què és veu obligat a xutar els penals de dos equips, que no volen marcar gol.
ERC a demostrat que no accepta xantatges de ningú, que accepta responsabilitats, encara que no siguin seves, i que es manté ferma al seu ideari i al seu programa, peti qui peti. ERC no té por de prendre decisions, tot i que puguin ser impopulars pel seu electorat i d’eina d’atac fàcil per part dels seus adversaris. El que no hauríem de fer, és culpabilitzar a ERC per fer la feina que qui hauria de fer, no fa, i a més, fer-ho amb les mans i els peus lligats.

Salutacions i independència.

13 comentaris:

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

És exactament això, Josep, carregar-nos el mort sempre. Cal seguir explicant la veritat, però sobretot seguir treballant en el nostre projecte. Per respecte als votants i pel bé de Blanes.

Anònim ha dit...

com era allò del mort i de l'enterro que va dir l'ANselm a l'últim ple?

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Si realment ho vols saber, et recomano que ho miris aqui.
http://jaumeametller.blogspot.com/
Salutacions i independència.

Maxi ha dit...

Josep, realment fas una exposició bona, en la teva línia.
Això no vol dir que estigui del tot d'acord. Tornem a xocar sobre allò de la coherència, que tant sona en els vostres blocs.
No soc un anti-Puig i molt menys un anti-ERC, però crec que heu defraudat en la vostra decisió. Certament teníeu que escollir, i no us vau fixar en els principis ideològic al escollir, sinó en el pragmatisme polític. Totalment desencertat.
Sobre l'ultima decisió... el PdB té un problema, que es el fons mateix de la seva realitat. Son un suposat partit independent que busquen la "millora" exclusiva de Blanes, sense color. De fet s'autodenominen apolítics (o millor dit anti-polítics). Més falsedats encobertes per un discurs populista, que passat el temps de les paraules, queden clarament ofegades per les seves actuacions. Actuacions amb un COLOR NEO-LIBERAL i clarament dictatorial.
Així doncs, i tal i com varem expressar en el seu moment, l'actual govern de Blanes, es manté per un pur interès de poder, sense rumb, i que diposita en un altre partit que en teoria esta a l'oposició, el pes de fer projecte i defensar-ho davant dels seus socis.
Mal govern, mala decisió (la primera, no la segona).
Salutacions

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Maxi.
Abans de re, agrair la teva visita i el teu comentari. Quasi sempre serà un plaer.
Referent als nostre debat sobre la decisió d’ERC de donar suport al Sr. Trias per fer-lo alcalde, ja n’hem parlat abastament, així dons, per tal de no repetir el debat un altre cop, em prenc la llibertat de posar l’enllaç on ja vàrem discutir d’això, per si hi ha algú que ho vol mirar i conèixer les nostres posicions.

http://bloc.maxi.cat/2007/10/200000-pel-meca.html

només, i per si algú té mandra de mirar-s’ho, dir que la decisió d’ERC, efectivament va ser de pragmatisme polític, però també de caràcter ideològic.
Es cert que CiU és un partit de centre/dreta, però lo suficientment moderat, com per poder-lo arrossegar cap a l’esquerra, fins al punt d’arribar al nivell d’esquerres que pugui tenir el PSC. A més, CiU té un tarannà catalanista extremadament moderat, però què al costat del què pugui tenir el PSC, és un tarannà molt ferm.
Posar el PSC a l’ajuntament, és posar l’espanyolisme al govern de Blanes. Evidentment, aquesta opció, de franc, ni de conya.
Per altre banda, repetir que gràcies al PSC, amb la total complicitat de ICV-EUiA, tampoc van deixar cap altre opció a ERC.
Quina altre opció creus tu, que hauria de haver pres ERC? T’agrairia que la exposessis, enlloc de quedar-te només dient que vàrem fer mal fet, sense donar alternatives viables per ERC, i pels seus votants. (la opció de regalar-vos la confiança dels nostres votants per la “jeta”, no val)
És cert que hem defraudat. La pregunta és, a qui hem defraudat?
La resposta és que hem defraudat a aquells que van defraudar a la ideologia d’esquerres, volent-se repartir el pastis entre ells sols, sense comptar amb una part imprescindible de les esquerres blanenques. Sense comptat amb ERC.
També és cert el que dius sobre què el PdB és el que fa que l’actual govern de Blanes sigui dèbil, però ..................... hi ha alguna alternativa que sigui més forta? PSC + ICV-EUiA, també seria un govern dèbil.
Hi han tres opcions. Dues d’elles, ICV-EUiA, no en vol ni sentir-ne parlar. La tercera, es la sociovergència.
Explica’ns quina és la opció que ICV-EUiA prefereix, i per què.
Salutacions i independència.

Maxi ha dit...

Si vols la meva opinió, personal, i per tant que només afecte al meu àmbit d'influència (o sigui jo mateix), et diré que PSC+ICV-EUiA+ERC. A pesar de les dificultats que hi poden haver, i les segures desavinences que tenim/tindrem. Per model nacional i polític, que no tant per el social (encara que la vostra indefinició sobre la "casa comuna" nacionalista que impera a dintre del vostre partit, que vol difuminar les línies que separen la dreta i l'esquerra... és per a mi del tot criticable. Jo soc Federalista, per que soc Catalanista i d'esquerres, i els drets han de ser universals).

Dit això, també he de indicar-te que com a grup minoritari (només varem treure 2 regidors), no som qui per fer govern, varem ser convidats al govern, i com el PSC ja ho ha exposat clarament, no volia a Puig a dintre.
Pots despotricar de Marigo, però es cert que va ser una afirmació feta en campanya, i a pesar de que la seva postura podia costar-li l'alcaldia, no va alterar la seva posició. A diferencia de altres partits... i no fa falta que digui noms.
Us vau trobar en una posició difícil?. Sí, però la culpa no ha de ser d'altres grups polítics, en tot cas es el resultat de la decisió sobirana del poble, que és mitjançant el seu vot qui decideix com vol ser representat. La vostra actitud no us fa al meu parer, dignes del suport d'aquells qui us varen votar, en tot cas dona la raó a qui va escollir no donar-vos aquest novament.

Ens heu defraudat als ciutadans d'esquerres, home, a mi si, però tampoc penso que us tingui q preocupar defraudar a qui no comparteix ni milita de les vostres idees. Ara.., baixar a un sol regidor us tindria que fer reflexionar sobre la feina feta, i la manera de tornar a generar il·lusió entre els vostres votants. I donar suport a un govern totalment "surrealista" com es el actual... reflexioneu Josep, reflexioneu.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Apreciat Maxi.
Crec que aquest tema no l’acabarem mai
Tal com et vaig demanar, has donat la teva opinió sobre el que hauria d’haver passat, que puc compartir del tot, però malauradament, la opció que planteges, és del tot inassumible per ERC, i no per culpa nostra, ja què PSC + ICV-EUiA + ERC era inviable gràcies a la opció presa pel PSC i què vosaltres vàreu recolzar, com a mínim, amb el vostre silenci còmplice. Així dons, segueixes sense donar una alternativa digne per ERC, però segueixes criticant la seva actuació. Si critiques una cosa, el mínim seria dir el que es podria haver fet enlloc del que es va fer. Jo critico el silenci còmplice de ICV-EUiA, ja què enlloc de callar, hauria d’haver-se plantat per tal de fer viable un govern d’esquerres, que el seu silenci còmplice feia inviable.

Dius que:
”Dit això, també he de indicar-te que com a grup minoritari (només vàrem treure 2 regidors), no som qui per fer govern, vàrem ser convidats al govern, i com el PSC ja ho ha exposat clarament, no volia a Puig a dintre.”
Això és digne d’en Poncio Pilatos. Quina rentada de mans!!!!!!!!!

Dius que:
”Pots despotricar de Marigo, però es cert que va ser una afirmació feta en campanya, i a pesar de que la seva postura podia costar-li l'alcaldia, no va alterar la seva posició. A diferencia de altres partits... i no fa falta que digui noms.”
En altres moments del nostre debat, has afirmat creure profundament en la ideologia ferma i honesta, i què aquest és el camí que han de seguir les diferents forces polítiques per tal de no confondre a la ciutadania i no portar-la al desencís.
Ets un idealista. Com jo. Però aquest idealisme, no m’impedeix veure les jugades del tot maquiavèliques que es fan des de una força política tant important com el PSC.
Sincerament creus que la postura del PSC de no voler pactar amb en Puig, i per tant amb ERC, era honesta? Sincerament creus que era una declaració de principis?
NI va ser honesta, ni era cap declaració de principis. I tu i ICV-EUiA, ho hauríeu d’haver vist, si és que no n’estàveu al corrent.
Darrera de tot això i havia una segona intenció, que no era un altre que la d’atreure a l’electorat amb dubtes. Així dons, el que es pretenia era que la gent que volia votar ERC, votés al PSC en forma de vot útil. Sé de gent que va caure en aquest parany del PSC, i qui sap si també vostre.
Sincerament creus que la postura del PSC de mantenir la “promesa honesta” de no pactar amb ERC durant el període de pactes per formar govern va ser honesta? Sincerament creus que va ser la confirmació d’una declaració de principis? Així dons, com expliques les pressions de la direcció nacional del PSC a la direcció nacional d’ERC i a la secció local de Blanes d’ERC? Creus ètic i honest el “mercadeig” de càrrecs a la Diputació de Girona? Creus ètic i honest, l’intercanvi de regidoríes entre diferents poblacions de les comarques gironines? Oferir regidoríes a ERC en altres poblacions gironines a canvi de fer a Marigó alcalde, es ètic i honest? Només dir-te que una persona amb càrrec de conseller/a del PSC, va trucar a en Puig, amb unes formes, diguem-ne que poc elegants.
Ets un idealista. Com jo. Però aquestes coses, tu i ICV-EUiA les hauríeu d’haver vist, si és que no éreu al darrera de tot això.
Dius:
“Us vau trobar en una posició difícil?. Sí, però la culpa no ha de ser d'altres grups polítics, en tot cas es el resultat de la decisió sobirana del poble, que és mitjançant el seu vot qui decideix com vol ser representat.”
Evidentment hi han dos aspectes que ens van portar a aquesta situació difícil.
La primera es la poca representació que ens va donar la ciutadania blanenca, la qual acceptem, i ja hem fet autocrítica, i la estem duent a terme.
Però hi ha un altre aspecte, i què és directament el que ens a dut a aquesta situació tant difícil. Aquest aspecte es la actuació calculada, premeditada, i carregada de segones intencions que va fer el PSC, sento repetir-ho, amb la complicitat de ICV-EUiA, ja sigui pel seu silenci o per la seva participació en la maquiavèlica estratègia de pactes post electorals. Aquí, com a mínim hi ha un clar culpable.
Tot això és el que és surrealista, i el que és pitjor, tot això va fallar, i ara us porteu les mans al cap i assenyaleu amb el dit a qui no va tenir llibertat de moviment, i va ser el punt de mira de tot aquest seguit de maquinacions.

Maxi, reflexioneu sobre tot això.
Està molt bé creure fermament en la ideologia. Comparteixo amb tu aquesta forma de fer política, però el que no està bé, és parlar d’ideologia, honestedat i declaració de principis, per després actuar o deixar actuar maquiavèlicament, amb segones intencions i per sota la taula o per l’esquena.
Maxi, reflexioneu. Si haguéssiu actuat d’una manera ideològica i només ideològica, avui segurament, treballaríem junts.

Jo també em sento força decebut amb altres partits d’esquerres, ja que mai m’hagués imaginat que ens deixessin tirats de la manera que ho van fer, i parlo com votant d’ERC, no com militant. Sobretot per part de ICV-EUiA, que si no existís ERC, segurament en seria votant o militant.

Salutacions i independència.

Maxi ha dit...

Josep, un dia tenim que quedar per prendre un cafè i discutir/debatre sense embuts de tot això.

La política té en ocasions varies cares, i em quant a mi, em moc per ideals i claredats d'objectius. Soc militant per una qüestió ideològica i és per això que intento actuar per honestedat amb els meus principis. Això no vol dir que pugui ser critic amb nosaltres mateixos, i amb altres formacions per les seves actuacions.

Soc crític amb ERC?. Si, i molt. Soc crític amb PSC?. Sí, i especialment en el tema del Vilar. Però sobretot soc autocritic amb les actuacions de ICV en aquells temes que no pensi correctes. Però hi han assumptes que es canvien des de l'acció política que cadascú pot realitzar, i personalment crec que si no varem fer govern (ICV-EUiA + PSC) va ser per coherència política al no acceptar qualsevol preu. I amb això no em rento les mans, però el grup que tenia la primera obligació de formar govern, era PSC i va acceptar determinades condicions que varem plasmar en el programa de govern per rebre el nostre suport. Si PSC no volia a ERC tindreu que demanar-lis a ells les raons.

Sobre la resta, novament no ens podem ficar d'acord Josep. No crec que vareu actuar correctament, i no crec que actueu tampoc ara correctament, amb l'actual suport que fa mantenir a un govern tant inestable, i allunyat dels interessos d'una Blanes més social.

Una salutació

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Maxi.
Preu? Quin Preu? Si ni tant sols vàreu demanar xerrar amb ERC. No podeu saber el ”preu”.
De coherència res de res. Ja he explicat la política que es va seguir per part del PSC. El dubte és saber fins a quin punt, ICV-EUiA va ser partícip de les maquinacions exposades. En el millor dels casos, el PSC no us en va dir res, i aleshores hauríeu d’haver vist que allò era un projecte impossible. Si vàreu callar, és perquè sabíeu alguna cosa.
Amb el nostre suport a CiU, s’estan duent a terme polítiques socials que eren encallades amb l’anterior govern (habitatge social) o es milloren altres que ja hi eren (revisions mediques).

Per últim accepto la invitació a prendre un cafè de molt bon grat. En parlem al proper ple.
Salutacions i independència.

Marc Puig ha dit...

l'Ajuntament de Blanes, d'acord amb la moció aprovada en el darrer Ple de data 26/11/07, posa a disposició de totes les blanenques i blanencs i de totes les entitats que desitgin participar-hi, un servei gratuït d'autobusos per anar a la Manifestació del proper dissabte, 1 de desembre, a Barcelona, convocada sota el títol: SOM UNA NACIÓ I DIEM PROU. TENIM EL DRET DE DECIDIR SOBRE LES NOSTRES INFRAESTRUCTURES.



MANIFESTACIÓ PEL DRET A DECIDIR SOBRE LES NOSTRES INFRAESTRUCTURES

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

HORA DE SORTIDA DES DE BLANES: 15:00 HORES

LLOC DE SORTIDA: PLAÇA CATALUNYA DE BLANES

TORNADA: QUAN ACABI LA MANIFESTACIÓ DES DEL PASSEIG DE SANT JOAN DE BARCELONA.

AUTOBÚS GRATUÏT

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

INSCRIPCIONS: Per poder accedir al servei d'autobús gratuït és imprescindible retirar un ticket al Departament d'Alcaldia de l'Ajuntament de Blanes abans del proper divendres a les 14:00

talcomraja ha dit...

Vagi bé la manifestació...

Per cert, josep que vas fallar el penal o què?

Escriu company, escriu. Que sempre és interessant llegir-te!

salutacions

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

M’afalagues.
Que siguis tu el que em digui això, m’afalaga molt, ja què tu sí què saps escriure.
Gràcies.