diumenge, 21 d’octubre del 2007

20a - Aires de confrontació.


Avui s’ha celebrat la Conferencia Nacional 2007 d’ERC.
La conferencia tenia aires de confrontació directa entre els uns i els altres. Per molta gent, hi havia per part de la direcció d’ERC, de Reagrupament.CAT i d’Esquerra Independentista, unes actituds perillosament sectàries.
Referent a les actituds sectàries, dir que evidentment que son sectàries, però això crec que es una posició de força, en cas d’entrar en negociacions per arribar a un acord. Només en el cas de resultats devastadors per algun dels diferents corrents, aquest sectarisme podria portar conseqüències. Tal com ha anat la conferencia, es possible que els caps visibles de Reagrupament.cat, si que pateixin alguna conseqüència.
No es tracta de els uns o els altres. Es traca de quants dels uns i quants dels altres. No es tracta de canviar la direcció, mes aviat, es tracta de que la direcció canviï.
Aquest argument de trencament del partit, va ser quasi l’únic argument que es va utilitzar a Blanes, per no votar a favor de la ponència de Reagrupament.CAT, i sincerament, la possibilitat de trencament, en cas d’uns resultats semblants entre la posició de la direcció i la posició dels sectors alternatius, era força improbable.

No me’n puc estar de comentar certes actituds de la direcció durant la conferencia, que no m’han agradat massa. Frases com: “Company, et vaig dir que retiressis la esmena” no han tingut la elegància necessària que hauria de tenir la direcció, I lo de saltar-se els estatuts del partit amb lo del vot secret, per mi, ha estat molt fort.

Malauradament, els resultats de Reagrupament.CAT, no han estat els esperats, donats els resultats trets a les diferents seccions locals. Probablement per aquesta por, per mi del tot infundada, del trencament. Però el 22% que a tret la ponència de Reagrupament.CAT, si que podria temptar a alguns a la marxa del partit. Tant debò no sigui així, i crec que no passarà.

Però l’objectiu s’ha aconseguit gràcies als companys d’Esquerra Independentista, que amb la esmena parcial mes potent de les que es presentaven (la de revisar el pacte de govern amb el PSC) a tret un 44% de vots a favor, que si hi afegim els vots en blanc, resulta que menys del 50% de la militància es favorable al actual pacte de govern. Això, per força, ha de fer que la direcció d’ERC, hagi de moure fitxa. I això, es molt important.
Vull felicitar als companys d’Esquerra Independentista, amb qui ens hem donat suport mútuament, per seu èxit en la esmena parcial mes potent de les que s’han presentat.
I també vull felicitar al Sr. Carod-Rovira. El seu discurs final, ha estat brillant i engrescador. Tant debò, no es quedi només en un discurs.

Ara ja tenim unes directrius a seguir. Des de la discrepància, seguiré aquestes directrius. La formula de la “pluja fina” té la seva lògica, i la seva raó de ser. Qui sap, potser tenen raó. O potser no. Ja ho veurem.
Des d’aquestes directrius i amb discrepància, seguiré esforçant-me, per tal de que ERC pugui encabir, a totes les sensibilitats independentistes d’esquerres.

Salutacions i independència.

2 comentaris:

Marc Puig ha dit...

Estimat Josep,

són les dues de la matinada, acabt d'arribar del post-conferencia nacional i fent un repàs pels blocs, noticiaris i confidencials, responc per primera vegada el teu post, des de una posició de discrepància política en la forma d'actuar del partit, però que segurament de conjuntura política pel que fà que el debtat, intens debat d'avui ha servit per reforçar el nostre partit.

En primer lloc,felicitar-vos pel debat ofert avui a la confe, però com crec que et vaig dir, hem semblava que la postura del regrup.cat, amb una esmena a la totalitat, no era l'encertada, i així s'ha vist avui. I hem sembla que s'ha vist que no era la forma correcte, sobretot desprès de l'èxit de la famosa esmena ja del 40 picu per cent de la EI, i de les corresponets que han seguit i que ha presentat el mateix col·lectiu.

Pel que fa el tracte que dius i et queixes, del tema del vot secret, i de les frases, companys ja et vaig dir que la retiressis, en primer lloc, i tal com ha dit el presi de la mesa, per reglament, aquesta opció del vot secret s'haguès pogut dur a terme si en el CN previ s'hagues proposat, ara bè vot secret o no, crec que hagu`s esta el amteix resultat, ja que com a mínim jo he votat sense cap directiu previa d'amenaça ni res per l'estil, ja que aqui sók un partit, on les persones, ocupem el carrèc que sigui sóm lliures de votar el que creiem oportu, com ja s'ha dit, hem pogut votar amb el cor durant la confe.

Per altre banda, crec que personalment la defensa a l'esmena per part del reagrup.cat, ha estat francament dolenta. ja que en cap moment s'ha explicat el contingut de l'esmena i durant els 20 i picu minuts s'ha dedicat a fer una llarga referència ha explicar la cronologia dels fets durant els últims temps, quan des de el meu punt de vista s'haguès tingut de tractar el tema de l'esmena i no el discurs que s'ha fet. Per altra banda aprofito per dir que moltes de les esmenes de la EI, podien estar correctes i fins i tot estari d'acord, ara bè, estem parlant del text d'un full de ruta pels pròxims anys,i on moltes de les propostes de la EI, no les veia edequades, per possar-les en el text de la confe, ara bè en algunes d'elles, el contingut era l'adequat.

Hem sembla que ja està, i com ja te dit escric desprès del post-conferencia a les 2 i picu d la matinada, i si m'he deixat quelcom, nomès ho has de dir, ja saps, que la diferència, i el debat, el que fà es crear unitat, i reforç al nostre projecte, el de continuar construïnt, el de continuar creant, el projecte social i polític, que encamini uns PPCC cada cop politicament més llirues i socialment més justos, perquè aquesta, la formula de l'Esquerra independentsta d'ERC, crec jo, que és el cami necessari a recorrer, per arribar el desig de tot nosaltres, per uns d'una forma més o menys més rapida o una via alternatica els altres, però en el fons , en el desig d'arribar a conseguir la mateixa fita, la de viure en uns Països Catalans socialment més justos i politicament, completament lliures


Salut i independència

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Estimat Marc.

Em ratifico amb tot el que he escrit. Aquestes discrepàncies en la forma, i no pas en el contingut, ja les resoldrem, com sempre fem. Sopant un entrepà, després de treballar junts a les reunions.

Es veritat que si el vot hagués estat secret, si fa o no fa, el resultat hauria estat semblant, i això es el que mes ens estranya, ja que no hi havia cap necessitat de negar aquest dret.

Evidentment que ERC ha sortit reforçada. Si la direcció es pren seriosament lo de renegociar el pacte amb el PSC a la Generalitat, haurà estat una molt bona noticia, i segur que reafirma al partit.
Aquesta esmena també la portava Reagrupament.CAT.
El que realment a fet mal a la nostra esmena a la totalitat, es la por al trencament del partit. Por, que considero del tot, infundada.

Referent al contingut de les esmenes de Esquerra independentista, son coincidents amb les de Reagrupament.CAT, de fet la col·laboració i cooperació entre ambdues corrents a estat total.

Salut i independència