dimecres, 3 de setembre de 2008

71 – III Diada per l’autodeterminació dels pobles. Participa-hi.


El proper 6 de setembre, a Blanes es celebra la III Diada per l’autodeterminació dels pobles..

Durant aquesta jornada festiva, tindrem al nostre abast diferents activitats relacionades amb el motiu de l’esdeveniment.

- Una Fira d’Entitats dels Països Catalans des de les 10h fins a les 20h, al centre de la Vila de Blanes, a l’anomenat Espai Cultura situat a la Plaça de la Gent Gran, on a part de la participació de diferents entitats dels Països Catalans, la Fira, estarà amenitzada per diferents tallers i mostres de Cultura Popular i Tradicional del País. Aquest any es comptarà amb un taller i mostra de Bastoners, Trabucaires, un taller de Sardanes, una mostra i taller de Bitlles catalanes, i una xocolatada popular entre les diferents activitats.
- A l’anomena’t Espai República, situat a la Casa del Poble de Blanes, és tenen previstes dues xerrades a la tarda del dissabte 6 de Setembre. La primera d’elles serà a les 19h “La Construcció Nacional des de la Societat Civil” i anirà a càrrec de Membres de Sobirania i Progrés, entre ells l’actor, Joel Joan. A les 20’15h hi haurà una segona xerrada “El jovent en lluita, passat, present i futur d’Irlanda del Nord” a càrrec del jove diputat irlandès del Shinn Fein a l’Assemblea d’Irlanda del Nord, Daithi McKay, que estarà acompanyat per un representant d’Ógra Shinn Fein (les Joventuts del Shinn Fein) i pel diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès.
- Finalment, a l’Espai Independència, ubicat al Passeig de Mar de Blanes, s’ubicarà l’escenari principal on es realitzaran els diferents concerts. Aquest any es comptarà amb l’actuació de 3 grups. Els concerts començaran a partir de les 21:30 de la mà d’Ebri Knight, una formació maresmenca, d’estil rock‐celta. Els seguirà l’actuació dels mallorquins d’Oprimits. Aquesta banda vinguda de les Illes Balears, presentarà a Blanes el seu últim disc “Tolerància Zero” on es barreja el rock, l'ska, el reggae i el punk més rabiós amb lletres de temàtica compromesa (la destrucció de les Illes Balears, el capitalisme globalitzador o el dret a l'autodeterminació), però amb un to alegre i festiu. Finalment, tancarà el concert el grup del País Valencià, La Gossa Sorda, que presentaran el seu nou disc “Saó” (Abril 2008) on continua amb els ritmes d’ska amb dolçaina, i aposta també per altres sonoritats. El reggae pren més protagonisme i apareixen estils com la rumba o el hard‐core.

La Independència no es demana, s’agafa. I s’agafa movent-nos. Al sofà de casa, amb el cinisme en una mà, i la desil·lusió i desconfiança en l’altre, no ens la portaran. Hem de sortir al carrer per agafar-la.

Si ens movem, ens apropem a l’objectiu. Potser no tant ràpid com voldríem. Potser no pel camí que voldríem, però quants mes siguem, mes a prop hi serem.

No podem donar arguments a aquells que ens anomenen “cuatro radicales que hacen mucho ruido”, i hem de fer pressió als nostres polítics, per que despertin i es deixin de partidismes. Si no hi anem, ajudem al partidisme, i per tant, ajudem a España.

Salutacions i independència.

1 comentari:

Mar Roca i Sol ha dit...

Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. En el fons són les nostres cases virtuals. Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut